Gå direkt till innehåll
Studieförbundet NBV startar allmän linje på folkhögskolan Tollare
Studieförbundet NBV startar allmän linje på folkhögskolan Tollare

Nyhet -

​Ansök till allmän kurs i musik

Längtar du efter mer musik i ditt liv? Nu kan du söka till allmän kurs i musik i Malmö.

Drömmer du om att sjunga solo eller i kör? Har du alltid velat lära dig spela ett instrument? Eller vill du utveckla dina musikkunskaper? I samarbete med Tollare folkhögskola startar studieförbundet NBV en allmän kurs i Malmö med inriktning musik. Kursen omfattar 37 veckor och pågår mellan 10:e september och 7:e juni. 

Kursen vänder sig speciellt till dig som vill kombinera behörighetsläsning av kärnämnen med musik. Du behöver inte ha någon tidigare musikalisk erfarenhet. Under läsåret får du pröva musikens möjligheter i alla dess former.

Vi ser fram emot att studera och musicera tillsammans med dig!

Allmän kurs musik i Malmö passar dig som:

  • vill kombinera behörighetsläsning med teoretiska och praktiska studier i musik
  • tycker om att samarbeta med andra
  • vill ha en bred nutids- och omvärldsorientering
  • tycker om tema- och projektstudier
  • vill ha grundläggande behörighet för högre studier
  • vill läsa för godkänt i de gymnasiegemensamma ämnena.

Du ansöker till kursen senast 1:a juni via Tollare folkhögskolas anmälningsformulär.
Läs mer om kursen här: http://www.tollare.org/studera-pa-tollare/allman-kurs/

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Nathalie C. Andersson

Presskontakt Kommunikatör 076-775 52 76
Andrea Lavesson

Andrea Lavesson

Presskontakt Tf kommunikationschef, biträdande förbundsrektor 073-372 63 22

Relaterat innehåll

Normbrytarna Dismissed tävlar i melodifestivalen

Normbrytarna Dismissed tävlar i melodifestivalen

Rockbandet Dismissed började repa på NBV Västs musikhus Skriket 2013, och bandmedlemmarna Freddie och Johan gick cirkelledarutbildningen för musik året därpå. Bandet var dessutom med på en turné som NBV arrangerade i Bosnien 2014, så att det finns en stark koppling till NBV och folkbildning hos Dismissed är det ingen fråga om.

NBV-cirkel gav plats i Melodifestivalen

NBV-cirkel gav plats i Melodifestivalen

Vägen till Melodifestivalen kan gå via en studiecirkel hos på NBV! Det har låtskrivarna Peter Hägerås, Mats Frisell och Jakob Stadell visat. Melodin Crucified, som framförs av duon Bella och Filippa i den tredje delfinalen, har de skapat i en cirkel hos NBV Sydost.

Regissören Mischa Snickers

Från cirkelledare till regissör

​​​”Allt för dig, bror” är en kortfilm som har premiär på 40-årsjubilerande Göteborgs Film Festival 27 jan -7 feb. 21-åriga Mischa Snickers första kortfilm speglar en ung tjejs liv i en förort. Den första två visningarna är utsålda och endast ett fåtal biljetter finns kvar till den tredje och sista. ​

Allsång på Stallet

Vi tycker det är viktigt att människor med intellektuella funktionsnedsättningar ska kunna njuta av livemusik. Tillsammans med Allsångsbandet Karin, Daniel, Pål, Per och Towe sjunger vi sånger som: Havet är djupt, Stockholm i mitt hjärta, Zwampen, Guld och gröna skogar, Happy, etc. Deltagarna får också testa på att spela rytminstrument. Följ med på våra populära allsångkonserter på Stallet!

Musikhus för möjligheter

Musikhus för möjligheter

Vi vill att fler kvinnor och transpersoner ska ta plats på den svenska musikscenen och jobbar aktivt med att skapa utrymme för kvinnor och transpersoner. Här kan du ta del av verksamheten i Musikhuset i Örebro.​

Världens största musikfest på Pustervik

Världens största musikfest på Pustervik

Sverige. Ett litet, kallt, mörkt land långt norrut i Europa. Men här finns även världens bästa musiker och Sverige står för världens största musikexport per capita. I Sverige finns nämligen studieförbunden som vuxit fram ur landets folkrörelser. Nu ska vi därför visa en del av den talang och spelglädje som finns i Göteborg för att hylla det svenska musiklivet och studieförbunden.