Gå direkt till innehåll
Bosniska bokmässan i Göteborg 2023

Nyhet -

Bosniska bokmässan i Göteborg 2023

Mässan för bosnisk litteratur har utvecklats till en av de viktigaste bosniska kulturella händelserna utanför Bosnien och Hercegovina. Den här gången hölls den för sjätte gången i dess historia. Mässan för bosnisk litteratur hålls alltid den sista helgen i februari månad och det är en tradition att starta den på fredagskvällen och så var det även i år.

I år startade mässan på fredagen den 24 februari i samarbete med Världslitteraturbiblioteket Gamla Staden och inleddes med presentationen av en författares bok som presenterades som den första författaren på den aktuella mässan. Mässan fortsatte och invigdes officiellt på lördagen den 25 februari klockan 12:00. Söndagen den 26 februari var mässan öppen fram till klockan 16:00. 34 författare som bor och arbetar i Sverige, Norge, Danmark, Bosnien och Hercegovina, Österrike, Tyskland, Irland, Nederländerna deltog i mässan.

Programmet var fyllt med barnböcker och författare såväl som mycket poesi och prosa. Traditionellt sett får nya verk som har skapats och publicerats mellan två mässor en särskild plats för presentation på mässan. I år hade man många presentationer vilket visar att författarna har varit produktiva, tänker på läsarna och är i full fart med sitt skrivande. NBV:s representant vid den officiella invigningen av den sjätte mässan för bosnisk litteratur var Catharina Sandberg från förbundskansliet samt verksamhetsutvecklare Sabaheta Vehabovic från NBV Väst. Den sjätte mässan för bosnisk litteratur arrangerades av NBV Väst i samarbete med BHFÖB (Föreningen för bosnisk-hercegovinska författare, översättare och bibliotekarier i Sverige), BHKRF, RGBG, Göteborgs Litteraturhus, Världslitteraturhuset Gamla Staden, Daorson.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Sofia Karlsson

Sofia Karlsson

Presskontakt Kommunikationschef Sverige 0708569369

Anna Söderström

Presskontakt Pressansvarig 0761483098