Gå direkt till innehåll
Folk & Graffiti

Nyhet -

Folk & Graffiti

Den 26 augusti och 9–10 september ägde Folk & Graffiti workshoppen rum i Örebro samt Göteborg. Denna workshop anordnades av NBV i samarbete med Kollektivet Livet och resulterade i fler än hundra deltagare samt flera lärorika timmar.

Workshoppen innehöll föreläsningar och graffitimålning där deltagarna fick lära sig mer om och måla egen graffiti. I Örebro deltog strax över trettio personer medan i Göteborg så hade man cirka hundra deltagare. Föreläsningarna tog plats separat den 9 september och riktade in sig på alla nyfikna och vuxna som på olika sätt möter ungdomar ute i samhället. De hölls av Tobias Barenthin Lindblad, redaktör på Dokument Press och föreläsare och Kristina Sperkova, ordförande i Movendi International samt ambassadör för Planet Youth. Föreläsningarna handlade bland annat om graffitins historia och samhällets syn på det men även om alkohol- och drogförebyggande ämnen som exempelvis Islandsmodellen.

Workshoppens syfte var att resultera i en ökad kunskap och vilja att lära sig om graffiti som ett sätt att uttrycka sig på samtidigt som man har kul medan man lär sig. Projektet i sin helhet anses vara en framgång. framförallt graffiti workshoppen framhävs där flera deltagare i båda städerna, framförallt barn och unga, fick testa på och ha det väldigt roligt. NBV riktar ett stort tack till konstnärerna Mark Andersson och Punta-one som höll i själva graffiti-genomgången samt till Kollektivet Livet för deras samarbete.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Sofia Karlsson

Sofia Karlsson

Presskontakt Kommunikationschef Sverige 0708569369

Anna Söderström

Presskontakt Pressansvarig 0761483098