Gå direkt till innehåll
Advokaten och författaren Evin Cetin föreläser i Kalmar den 27 november
Advokaten och författaren Evin Cetin föreläser i Kalmar den 27 november

Pressmeddelande -

NBV arrangerar föreläsning med Evin Cetin: “Vi vill samla Kalmar mot gängvåldet”

NBV Sydost arrangerar en föreläsning i Kalmar med advokaten och författaren Evin Cetin i slutet av november. Utifrån sin bok “Mitt ibland oss” berättar hon om den komplexa värld av gängvåld som hon lärt känna genom sitt arbete som advokat och hur det påverkar det svenska samhället.

Under sin karriär som advokat har Evin Cetin lärt känna både offer och förövare inom gängvåldet och i sin bok “Mitt ibland oss” samlar hon deras berättelser.

– Vi vill ge en unik möjlighet till en djupare förståelse för de utmaningar som vi står inför när det gäller att förhindra och bekämpa gängvåld, säger Alexandros Postanidis, verksamhetsutvecklare för NBV Sydost.

Evin Cetin kommer att dela sina insikter och erfarenheter och erbjuda en möjlighet till frågor och diskussion. NBV Sydost hoppas att föreläsningen kan vara starten på ett bredare samarbete mot gängvåldet.

– Vi bjuder också in representanter för civilsamhället, politiken och näringslivet här i Kalmar. Vi vill samla Kalmar i arbetet mot gängvåldet. Jobbar vi tillsammans går att göra skillnad för en tryggare framtid för alla, säger Alexandros Postanidis. Som studieförbund vill vi ta ansvar för att samla Sverige och erbjuda mötesplatser där människor kan lära känna varandra och bygga tillit.

Journalister är varmt välkomna till föreläsningen.

Praktisk information:
Datum och tid: 27 november kl 19.00
Plats: Tallhagsskolans Aula, Kalmar

Ämnen

Kategorier


NBV är Sveriges äldsta studieförbund och bildades 1894. NBV är ett partipolitiskt obundet och religiöst neutralt studieförbund. Vi bedriver folkbildnings­verksamhet över hela Sverige med ett extra fokus på frågor som handlar om nykterhet, demokrati och föreningsliv.

Vår verksamhet bidrar till att människor fritt och frivilligt deltar i folkbildningsverksamhet som i sin tur stärker och utvecklar demokratin, och bidrar till det livslånga lärandet.

Vårt uppdrag kommer från våra medlemsorganisationer och verksamheten möjliggörs genom tusentals ideella cirkelledare med stöd från stat, kommun och landsting.  



Kontakter

Anna Söderström

Presskontakt Pressansvarig 0761483098