Gå direkt till innehåll
NBV-medarbetare vinner stipendium för integrationsarbete

Pressmeddelande -

NBV-medarbetare vinner stipendium för integrationsarbete

NBVs projektledare i Linköping Rezzkallah Malke har utsetts till vinnare av Linköpings kommuns stipendium för mångfalds-, integrations- och jämlikhetsarbete. Rezzkallah Mallke har under flera år jobbat för NBV i Skäggetorp med integrations- och asylverksamhet i lokaler i Skäggetorps centrum.

Stipendiet är till för att uppmärksamma och manifestera enskilda människor, organisationer eller föreningar som genom påtagliga insatser för demokratin fört mångfalds-, integrations- eller jämlikhetsarbetet framåt inom Linköpings kommun.

– För mig betyder stipendiet ett erkännande av det jag får möjlighet att göra i NBVs regi, det känns väldigt hedrande att bli uppmärksammad. Vi vill ge de som går hos oss nya möjligheter och sammanhang. Språket är nyckeln till framtiden och vi ser att många som går hos oss tar nya steg i livet, börjar jobba eller läsa på universitetet. Framåt hoppas jag att fler upptäcker vilken möjlighet till möten, samtal och ny kunskap folkbildningen ger, säger Rezzkallah Malke, projektledare för NBV Öst.

Rezzkallah Malke ansvarar för nio olika grupper som tränar på vardagssvenska, har svenska för föräldralediga, orientering i det svenska samhället eller förbereder sig för att ta körkort genom studiematerialet ”Bli vän med trafiken”. I en av grupperna som tränar på svenska är det upp till 8 olika nationaliteter och den äldsta deltagaren är 78 år gammal.

– Vår verksamhet är väldigt uppskattad och många deltagare vittnar om att det är Rezzkallah Makes bemötande, pedagogik och stöttning som är anledningen till det. Hans arbete är ett konkret och avgörande bidrag till integrationen av nyanlända i samhället, säger Robert Damberg, distriktschef för NBV Öst.

Sedan 2019, då verksamheten flyttade till Skäggetorp centrum, så har 800 unika deltagare varit med i verksamheten.

Ämnen

Kategorier

Regioner


NBV är Sveriges äldsta studieförbund och bildades 1894. NBV är ett partipolitiskt obundet och religiöst neutralt studieförbund. Vi bedriver folkbildnings­verksamhet över hela Sverige med ett extra fokus på frågor som handlar om nykterhet, demokrati och föreningsliv.

Vår verksamhet bidrar till att människor fritt och frivilligt deltar i folkbildningsverksamhet som i sin tur stärker och utvecklar demokratin, och bidrar till det livslånga lärandet.

Vårt uppdrag kommer från våra medlemsorganisationer och verksamheten möjliggörs genom tusentals ideella cirkelledare med stöd från stat, kommun och landsting.  



Kontakter

Anna Söderström

Presskontakt Pressansvarig 0761483098