Gå direkt till innehåll
NBV medarrangerar konferens: Civilsamhällets AI-resa

Pressmeddelande -

NBV medarrangerar konferens: Civilsamhällets AI-resa

Studieförbundet NBV, Bilda, Volontärbyrån och Nexer bjuder in till en gemensam konferens på temat Civilsamhällets AI-resa. Inbjudna är representanter från civilsamhällets organisationer och syftet är att inspirera fler organisationer att utveckla en AI-strategi.

Under en hel förmiddag finns möjlighet att dela erfarenheter och samtala kring AI tillsammans med studieförbund och andra civilsamhällesaktörer.

– Vår förhoppning är att programmet ska inspirera fler till handling. Civilsamhället behöver ta del den utveckling som sker och agera på dess möjligheter och utmaningar. Som studieförbund har vi en stor uppgift att tillgängliggöra ny teknik, både för att kunna folkbilda med nya digitala verktyg men också kunna ge våra deltagare möjlighet att testa ny teknik, säger Samuel Somo, utvecklingsstrateg på Studieförbundet NBV.

Internetstiftelsen, Nexer och Digidel kommer göra dragningar om AI och vilka möjligheter som finns för civilsamhället. Studieförbundet NBV, Sensus och Volontärbyrån kommer presentera hur de tagit sig an AI i sina respektive organisationer. NBV har startat Folkbildningslabbet, ett unikt koncept för att utforska och utveckla folkbildningen med nya digitala metoder.

– Inom NBV har vi startat Folkbildningslabbet eftersom vi vill bidra till att tillgängliggöra den digitalisering som sker i samhället. Vi testar hur digitala verktyg kan användas för att väcka intresse för folkbildningen. Till exempel har vi lanserat Studieplansgeneratorn där AI hjälper till att skriva ett förslag på studieplan till en studiecirkel, säger Samuel Somo.

Praktisk information
Datum och tid: torsdagen 7 december kl. 09 – 12
Plats: Internetstiftelsen, Hammarby kaj 10D, Stockholm
Mer information


Ämnen


NBV är Sveriges äldsta studieförbund och bildades 1894. NBV är ett partipolitiskt obundet och religiöst neutralt studieförbund. Vi bedriver folkbildnings­verksamhet över hela Sverige med ett extra fokus på frågor som handlar om nykterhet, demokrati och föreningsliv.

Vår verksamhet bidrar till att människor fritt och frivilligt deltar i folkbildningsverksamhet som i sin tur stärker och utvecklar demokratin, och bidrar till det livslånga lärandet.

Vårt uppdrag kommer från våra medlemsorganisationer och verksamheten möjliggörs genom tusentals ideella cirkelledare med stöd från stat, kommun och landsting.  Kontakter

Anna Söderström

Presskontakt Pressansvarig 0761483098