Gå direkt till innehåll
Sofia Karlsson. Fotograf Maja Brand.
Sofia Karlsson. Fotograf Maja Brand.

Pressmeddelande -

NBV välkomnar Sofia Karlsson som ny kommunikationschef

Sofia Karlsson blir ny kommunikationschef för NBV. Sofia kommer senast från eget bolag där hon bland annat varit en uppskattad interimchef i flera organisationer. Sofia har arbetat med strategisk kommunikation och utveckling i flera olika roller och sammanhang under många års tid.

- Samhället är i ständig förändring och behovet av folkbildning är större än någonsin. NBV är ett starkt och tydligt ideologiskt förankrat studieförbund, det är grunden för framtidens bildning. Att vi då kan förstärka vårt varumärkesarbete och vår kommunikationsavdelning med en sådan kompetens som Sofia Karlsson, gör mig både stolt och glad säger Göran Hägerdal, förbundsrektor för NBV.

  Sofia Karlssons främsta uppdrag blir tydliggöra vikten av NBV och folkbildningen för en levande och vital demokrati. Ett uppdrag som hon bär tillsammans med resten av NBV, där Sofias del blir att ännu tydligare positionera NBV och göra NBV synligare.

  - NBV behövs mer än någonsin för att stärka och förklara folkbildningen och i förlängningen även stärka och säkra vår demokrati. Jag vill vara en del av det arbetet och samtidigt också bidra till att NBV blir ett ännu bättre och tydligare studieförbund. Jag är så förväntansfull inför den resa NBV kommer göra de närmaste åren säger Sofia Karlsson.

  Ämnen

  Kategorier


  NBV är Sveriges äldsta studieförbund och bildades 1894. NBV är ett partipolitiskt obundet och religiöst neutralt studieförbund. Vi bedriver folkbildnings­verksamhet över hela Sverige med ett extra fokus på frågor som handlar om nykterhet, demokrati och föreningsliv.

  Vår verksamhet bidrar till att människor fritt och frivilligt deltar i folkbildningsverksamhet som i sin tur stärker och utvecklar demokratin, och bidrar till det livslånga lärandet.

  Vårt uppdrag kommer från våra medlemsorganisationer och verksamheten möjliggörs genom tusentals ideella cirkelledare med stöd från stat, kommun och landsting.    Kontakter

  Sofia Karlsson

  Sofia Karlsson

  Presskontakt Kommunikationschef Sverige 0708569369

  Anna Söderström

  Presskontakt Pressansvarig 0761483098