Gå direkt till innehåll
Prisbelönt journalist från Bosnien-Hercegovina föreläser i Sverige

Pressmeddelande -

Prisbelönt journalist från Bosnien-Hercegovina föreläser i Sverige

I slutet av april föreläser författaren och journalisten Dragan Bursać från Bosnien-Hercegovina i Sverige. Under turnén besöker han Göteborg, Malmö, Kalmar, Linköping, Västerås, Örebro och Stockholm.

Dragan Bursać är en prisbelönt författare och journalist som är känd för sitt arbete med att granska makthavare, avslöja korruption och orättvisor, samt för att försvara pressfriheten och yttrandefriheten. Under föreläsningen i Stockholm och Västerås är Bosnien och Hercegovinas ambassadör Bojan Šošić särskilt inbjuden som gäst.

– Vi är jätteglada att Dragan Bursać tackat ja till att föreläsa i Sverige. Han är en viktig röst för demokrati, yttrandefrihet och en stark förebild i Balkan diasporan, säger Ileana Alidzanovic.

Han är också professor i filosofi och kolumnist på Al Jazeera Balkan. Dragan Bursac har fått många internationella utmärkelser, bl.a. för skydd av rättsstatens principer och fria medier, UNICEFs pris för främjande av barns rättigheter och European Press Prize Laureate.

Dragan Bursaćs böcker Čekajući Dylan Doga u Srebrenici (Väntar på Dylan Dog i Srebrenica) och Žuta kabanica (Den gula regnkappan) kommer att finnas tillgängliga till studiecirklar som en uppföljning av föreläsningarna.

Föreläsningarna hålls på bosniska.

Turnéprogram:
20 april Göteborg, kl. 19.00, Göteborgs föreningscenter, Mellangatan 1
21 april, Malmö, kl. 17.00, Bosanska Krajina, Ystadsvägen 44
22 april, Kalmar, kl. 18.00, NBV, Trädgårdsgatan 12
24 april, Linköping, kl. 18.00, NBV, Trädgårdstorget 6
25 april, Stockholm, kl. 14.30-16.00, Thorildsplans gymnasium, Drottningsholmsvägen 82, (Endast öppet för skolans elever, föreläsningen är på bosniska, men det kommer att finnas en tolk på plats)
25 april, Stockholm, kl. 19.00, NBV, Klara Södra kyrkogata 20
26 april, Västerås, kl. 19.00, BHKF Most, Fältmätargatan 7
27 april, Örebro, kl. 15.00, NBV-lokaler, Kulturpalatset, Nygatan 38

För mer info kontakta verksamhetsutvecklare
Ileana Alidzanovic
e-post: lana.alidzanovic@nbv.se
telefon: 070-9153288

Ämnen

Kategorier

Regioner


NBV är Sveriges äldsta studieförbund och bildades 1894. NBV är ett partipolitiskt obundet och religiöst neutralt studieförbund. Vi bedriver folkbildnings­verksamhet över hela Sverige med ett extra fokus på frågor som handlar om nykterhet, demokrati och föreningsliv.

Vår verksamhet bidrar till att människor fritt och frivilligt deltar i folkbildningsverksamhet som i sin tur stärker och utvecklar demokratin, och bidrar till det livslånga lärandet.

Vårt uppdrag kommer från våra medlemsorganisationer och verksamheten möjliggörs genom tusentals ideella cirkelledare med stöd från stat, kommun och landsting.  



Kontakter

Anna Söderström

Presskontakt Pressansvarig 0761483098