Gå direkt till innehåll
Tomelilla: Unga vuxna bjuds in till utställning och föreläsning om narkotika

Pressmeddelande -

Tomelilla: Unga vuxna bjuds in till utställning och föreläsning om narkotika

NBV Syd i samarbete med Narkotikapolitiskt Center och Österlen Islamic Center ordnar en utställning och föreläsning på temat narkotika.

Utställningen Narkotikans påverkan på samhälle och miljö är framtaget av studieförbundet Nykterhetsrörelsens Bildningsverksamhet, NBV och ger ett globalt perspektiv på produktionen och handeln med narkotika. Unga vuxna bjuds särskilt in till utställningens vernissage fredagen den 1 december.


– Det finns mycket narkotika i omlopp och därför vill vi arrangera den här utställningen här i Tomelilla, säger Abid Haya, verksamhetsutvecklare för NBV Syd.

Utställningen beskriver narkotikans koppling till miljö, terrorism, fattigdom och brottslighet. Torsdagen den 30 november hålls en också föreläsning kring ämnena narkotika, våld och miljö.


Praktisk information:
Föreläsning 30 november kl. 16.00 - 18.00
Vernissage 1 december kl 13.30-15.00
Plats: Österlen Islamic Center, Torget 8, Tomelilla

Ämnen

Kategorier

Regioner


NBV är Sveriges äldsta studieförbund och bildades 1894. NBV är ett partipolitiskt obundet och religiöst neutralt studieförbund. Vi bedriver folkbildnings­verksamhet över hela Sverige med ett extra fokus på frågor som handlar om nykterhet, demokrati och föreningsliv.

Vår verksamhet bidrar till att människor fritt och frivilligt deltar i folkbildningsverksamhet som i sin tur stärker och utvecklar demokratin, och bidrar till det livslånga lärandet.

Vårt uppdrag kommer från våra medlemsorganisationer och verksamheten möjliggörs genom tusentals ideella cirkelledare med stöd från stat, kommun och landsting.  Kontakter

Anna Söderström

Presskontakt Pressansvarig 0761483098