Gå direkt till innehåll
Diplom och pris för Gyllene Hjulet årets kreativa kampanj
Diplom och pris för Gyllene Hjulet årets kreativa kampanj

Pressmeddelande -

Välförtjänta utmärkelser till NBV

Under onsdagskvällen stod det klart att NBV var vinnare av Guldhjulet i kategorin årets kreativa event för kampanjen 100 minibibliotek. På samma gala knep även NBV silvret i kategorin årets hantverk.

Kampanjen har tagits fram av Kollektivet Livet och Besvärlig Sedan 1977 och juryns motivering löd:

"En liten lösning på ett stort samhällsproblem. Genom en innovativ, fantasirik och och demokratisk aktivering har man lyckats göra om Sverige på lokal och nationell nivå. Dessutom har man bidragit till att göra stadsbilden både roligare och finare för oss invånare. En givande upplevelse som delas med hela grannskapet- människor som förs samman genom det tryckta ordet och nerskrivna tankar. "

Andrea Lavesson, biträdande rektor för NBV var på plats i Münchenbryggeriet och tog emot priset.

- Jag är så stolt över att vårt sätt att sätta fingret på en av folkbildningens pelare har fått pris. Att mötas i en bok, det är både vår historia och vår framtid. Folkbildningen är möten och samtal och att minibiblioteken har hjälpt till att på ett roligt sätt skapa dessa mötesplatser.

2022 placerade NBV ut 100 minibibliotek runtom i Sverige. Biblioteken fylldes med böcker och idén var att människor tillsammans skulle se till att böckerna byttes ut. Idag vet vi att det fungerande Kampanjen 100 minibibliotek lever vidare på många platser för att människor har tagit till sig minibiblioteken och vill ta hand om dem.

- Människor vill mötas. Hjälpas åt. Göra mer. Folkbildningen, NBV, är inspiration till det. Det är magiskt avslutar Andrea Lavesson.

Ämnen

Kategorier


NBV är Sveriges äldsta studieförbund och bildades 1894. NBV är ett partipolitiskt obundet och religiöst neutralt studieförbund. Vi bedriver folkbildnings­verksamhet över hela Sverige med ett extra fokus på frågor som handlar om nykterhet, demokrati och föreningsliv.

Vår verksamhet bidrar till att människor fritt och frivilligt deltar i folkbildningsverksamhet som i sin tur stärker och utvecklar demokratin, och bidrar till det livslånga lärandet.

Vårt uppdrag kommer från våra medlemsorganisationer och verksamheten möjliggörs genom tusentals ideella cirkelledare med stöd från stat, kommun och landsting.  Kontakter

Sofia Karlsson

Sofia Karlsson

Presskontakt Kommunikationschef Sverige 0708569369