Gå direkt till innehåll
Foto: NBV Väst
Foto: NBV Väst

Nyhet -

Liseberg och Studieförbundet NBV samarbetar kring rocklivet i Göteborg

Liseberg har beviljat studieförbunden i Göteborg – bland annat NBV, Sensus och Studieförbundet Vuxenskolan – en årlig summa på 70 000 kronor i fem år framöver. Studieförbunden ska skapa speltillfällen för artister, akter och band i staden.

Syftet är att stärka återväxten i den lokala rock- och hiphop-scenen, som ofta åsidosätts när statliga och kommunala bidrag delas ut. Satsningen ska också belysa folkbildningens betydelse för samhället och sätta det svenska musikundret i strålkastarljuset. 

Det första arrangemanget sker under valhelgen i september. 

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Nathalie C. Andersson

Presskontakt Kommunikatör 076-775 52 76
Andrea Lavesson

Andrea Lavesson

Presskontakt Tf kommunikationschef, biträdande förbundsrektor 073-372 63 22

Relaterat innehåll

Foto: Niclas Lindahl

Ny dokumentärserie för dig som är musiker

Oavsett om du är soloartist eller medlem i ett band så kan du ha frågetecken kring olika processer i musikskapandet. Hur går det exempelvis till när andra artister skriver låtar? Hur gör andra band för att hålla ihop? Hur är det perfekta live-framträdandet? Denna dokumentärserie består av fem kortfilmer där frågor som dessa besvaras av kända profiler inom musikbranchen.

Studieförbundet NBV startar allmän linje på folkhögskolan Tollare

​Ansök till allmän kurs i musik

Drömmer du om att sjunga solo eller i kör? Har du alltid velat lära dig spela ett instrument? Eller vill du utveckla dina musikkunskaper? I samarbete med Tollare folkhögskola startar studieförbundet NBV en allmän kurs i Malmö med inriktning musik.

Foto: Rebecca Blissett

Sting skänker polarprispengarna till Songlines

​Världsberömda Sting fick Polarpriset i Stockholm den 15 juni 2017 och kommer donera hela prissumman till Songlines. Songlines är ett svenskt projekt som erbjuder unga på flykt tillgång till musikaktiviteter som överbryggar kulturella klyftor, ett projekt som vi på NBV är stolta att vara en del av.

Normbrytarna Dismissed tävlar i melodifestivalen

Normbrytarna Dismissed tävlar i melodifestivalen

Rockbandet Dismissed började repa på NBV Västs musikhus Skriket 2013, och bandmedlemmarna Freddie och Johan gick cirkelledarutbildningen för musik året därpå. Bandet var dessutom med på en turné som NBV arrangerade i Bosnien 2014, så att det finns en stark koppling till NBV och folkbildning hos Dismissed är det ingen fråga om.

NBV-cirkel gav plats i Melodifestivalen

NBV-cirkel gav plats i Melodifestivalen

Vägen till Melodifestivalen kan gå via en studiecirkel hos på NBV! Det har låtskrivarna Peter Hägerås, Mats Frisell och Jakob Stadell visat. Melodin Crucified, som framförs av duon Bella och Filippa i den tredje delfinalen, har de skapat i en cirkel hos NBV Sydost.