Pressmeddelande -
Cinema Queer on Tour besöker Jämtland i samarbete med NBV
Mellan den 4 – 7 mars besöker Cinema Queer on Tour Jämtland i samarbete med Studieförbundet NBV och lokala arrangörer. Det blir fyra turnéstopp med filmvisningar i Gällö, Strömsund, Östersund och Duved.
Cinema Queer on Tour är en rikstäckande tvåårig turné där Stockholms queerfilmfestival anordnar kulturarrangemang runt om i hela landet i samarbete med lokala arrangörer. I Jämtland samarbetar Studieförbundet NBV med Cinema Queer och Sundsjö hembygdsförening, Strömsunds bibliotek, Studentkåren MIUN Östersund och Outdoor Pride.
– Med den här turnén vill vi hylla mångfalden och öppenheten i Jämtland. Allt man vill göra går att göra i Jämtland - till exempel en queer hantverksträff och filmvisning på hembygdsgården i Torsäng, säger Alva Blomkvist, verksamhetsutvecklare hos NBV Norr.
Turnén gör fyra stopp under veckan i Jämtland. Först ut är hembygdsgården i Torsäng där det visas ett kortfilmspaket på tema hantverk och besökarna också får möjlighet att testa nåltovning. På Strömsunds centralbibliotek visas kortfilm och det hålls en skrivworkshop. I Östersund blir det lill-lördagbio med popcorn och soffhäng på Campus. I Duved ordnas afterski med film och filmquiz.
Program:
måndag 4 mars kl 18 - 20 Hembygdsgården i Torsäng Läs mer
tisdag 5 mars kl 16 - 18 Strömsunds centralbibliotek, Myrgatan 4, Strömsund: Läs mer
onsdag 6 mars kl 18 - 20 Campus, Mittuniversitetet Östersund Läs mer
torsdag 7 mars kl 18 - 20 Mullfjällets Pensionat, Karolinervägen 40, Duved Läs mer
Om Cinema Queer on Tour:
Stockholms queerfilmfestival gör en rikstäckande turné under 2023-2024 under namnet Cinema Queer on Tour. Med kulturen som verktyg arbetar de för inkludering, mångfald och förändring.
Ämnen
Kategorier
NBV är Sveriges äldsta studieförbund och bildades 1894. NBV är ett partipolitiskt obundet och religiöst neutralt studieförbund. Vi bedriver folkbildningsverksamhet över hela Sverige med ett extra fokus på frågor som handlar om nykterhet, demokrati och föreningsliv.
Vår verksamhet bidrar till att människor fritt och frivilligt deltar i folkbildningsverksamhet som i sin tur stärker och utvecklar demokratin, och bidrar till det livslånga lärandet.
Vårt uppdrag kommer från våra medlemsorganisationer och verksamheten möjliggörs genom tusentals ideella cirkelledare med stöd från stat, kommun och landsting.