Pressmeddelande -
Föreläsningsserie i Småland om sorg med Helena Froststjärna
Under november och december turnerar Helena Froststjärna i samarbete med Studieförbundet NBV med föreläsningen “Det måste komma något bra ur detta...”. I föreläsningen berättar Helena Froststjärna om när hon förlorade sin dotter och hur livet kan fortsätta när “det inte blev som det var tänkt”.
Helena Froststjärnas dotter Isolde dör vintern 2020 när morföräldrarna barnvaktar henne i samband med att Helena är på BB för att föda sitt tredje barn. I processen att bearbeta sorgen efter sin dotter och hitta ett sätt att leva har Helena utbildat sig till handledare inom sorgbearbetning.
– Sorg och glädje är våra mest naturliga känslor. Att låsa in sorg och lyfta fram glädjen skapar obalans och psykisk ohälsa. Det är dags att öppna dörren för sorgens känslor och låta dem läka oss. Jag vill visa och sprida hoppet om att med kunskap kan vi alla få må otroligt bra igen, säger Helena Froststjärna.
I samarbete med NBV besöker Helena Froststjärna Eksjö, Vetlanda, Stockaryd, Gislaved, Tranås, Jönköping och Växjö.
– Som studieförbund har vi ju en målsättning att folkbilda. Föreläsningen berör ett ämne som alla har en relation till men som många inte riktigt kanske vet hur en ska hantera. Helena ger oss en stor kunskap om vad definitionen av sorg är, hur i kan bearbeta den och fortsätta leva med den, säger Maria Jonsson, verksamhetsutvecklare för NBV Sydost.
Föreläsningar i november och december:
8 november 18.30 - 20.00 Olsbergs Arena, Eksjö
13 november 18.30 - 20.00 Hörsalen, Vetlanda
14 november 18.30 - 20.00 IOGT-NTO-salen, Stockaryd
23 november 18.30 - 20.00 Kulturplatån, Gislaved
29 november 18.30 - 20.00 Sommenbygdens folkhögskola, Tranås
30 november 18.30 - 20.00 Birkagården, Jönköping
6 december 18.30 - 20.00 Vattentorget, Växjö
Relaterade länkar
Ämnen
Regioner
NBV är Sveriges äldsta studieförbund och bildades 1894. NBV är ett partipolitiskt obundet och religiöst neutralt studieförbund. Vi bedriver folkbildningsverksamhet över hela Sverige med ett extra fokus på frågor som handlar om nykterhet, demokrati och föreningsliv.
Vår verksamhet bidrar till att människor fritt och frivilligt deltar i folkbildningsverksamhet som i sin tur stärker och utvecklar demokratin, och bidrar till det livslånga lärandet.
Vårt uppdrag kommer från våra medlemsorganisationer och verksamheten möjliggörs genom tusentals ideella cirkelledare med stöd från stat, kommun och landsting.