Pressmeddelande -
Prova spela slagverk med Mundele percussionensemble i Göteborg
Den 21 januari finns möjlighet att prova på slagverk i Göteborg på musikhuset Skriket som drivs av NBV, med Mundele percussionensamble. Kursledare är Jorge Garcia som utbildat sig både i Argentina på School of Music i Posades och på Högskolan för scen och musik i Göteborg.
Mundele percussionensamble är en slagverksverksamhet där barn och vuxna kan uppleva en rolig och lärande stund med trummor och musik. Ensamblen träffas på söndagar och den 21 januari finns möjlighet att gratis prova på att spela slagverk.
– Genom att spela musik förstärker vi vår koncentrationsförmåga och genom olika rörelseövningar lär sig deltagarna att bli medvetna om kroppsdelar, koordination och motorik. Men framför allt får deltagarna experimentera, upptäcka, skapa och till och med leka och ha roligt med trummorna, säger Jorge Garcia, kursledare.
För att vara med behövs ingen tidigare erfarenhet. Instrument finns på plats, men det går också bra att ta med sig egna instrument.
Kursledare är Jorge Garcia som föddes i Misiones, Argentina. Vid 12 års ålder började han spela piano, och efter det fångades hans intresse av rytmerna och slagverksinstrumenten. Hans musik influeras av rytmer från olika länder; Brasilien, Uruguay, Peru, Kuba, Puerto Rico och av argentinsk folkmusik. Jorge har tagit lektioner för många av vår tids största slagverkare och han har gått musikutbildningar både i Argentina (School of Music i Posadas, Misiones), Buenos Aires och på Högskolan för scen och musik i Göteborg.
Praktisk information:
Datum: 21 januari 2024
Tid: Kl 14.00 för barn, kl 15.00 för ungdomar och vuxna
Plats: Musikhuset Skriket, Theres Svenssons gata 8, Göteborg
Ämnen
Kategorier
Regioner
NBV är Sveriges äldsta studieförbund och bildades 1894. NBV är ett partipolitiskt obundet och religiöst neutralt studieförbund. Vi bedriver folkbildningsverksamhet över hela Sverige med ett extra fokus på frågor som handlar om nykterhet, demokrati och föreningsliv.
Vår verksamhet bidrar till att människor fritt och frivilligt deltar i folkbildningsverksamhet som i sin tur stärker och utvecklar demokratin, och bidrar till det livslånga lärandet.
Vårt uppdrag kommer från våra medlemsorganisationer och verksamheten möjliggörs genom tusentals ideella cirkelledare med stöd från stat, kommun och landsting.