Gå direkt till innehåll

Regioner: Blekinge

Karlskrona: Föreläsning på Fryshuset med Daniel Sundvall

Karlskrona: Föreläsning på Fryshuset med Daniel Sundvall

Den 13 december föreläser Daniel Sundvall på Fryshuset i Karlskrona. Han berättar om hur våld, droger och kriminalitet nästan tog livet av honom och människor i hans närhet. Idag arbetar han för att erbjuda hjälp till andra som vill lämna missbruk eller bryta sig loss från kriminella miljöer.

NBVs rektor Göran Hägerdal och regionchef Hanna Björk.

Stor oro när NBVs mötesplatser hotas - #studieförbundensamlarsverige mot regeringens nedskärningar

NBV Syd protesterar mot regeringens planerade budgetnedskärningar av stöden till studieförbunden. Tillsammans med hela Studieförbundet NBV och övriga nio studieförbund i Sverige lanseras i dag #studieförbundensamlarsverige för att visa på de allvarliga konsekvenserna som nedskärningarna får när var tredje krona försvinner från studieförbundens verksamheter.

Karlshamns kommunkvinnor slår tillbaka

Karlshamns kommunkvinnor slår tillbaka

Studieförbundet NBV och Karlshamns kommuns personalklubb utbildar kvinnlig personal i självförsvar, med hjälp av professionella instruktörer från Fight Center.

Här är miljonsatsningen som lär asylsökande svenska

Här är miljonsatsningen som lär asylsökande svenska

Nu har NBV Sydost fastställt en miljonsatsning på att integrera asylsökande. Projektet, som kallas ”Vardagssvenska 2.0”, erbjuder asylsökande som fått sitt uppehållstillstånd möjligheten att utveckla sina kunskaper i det svenska språket. Initiativet syftar även till att deltagarna ska kunna upprätthålla sina språkkunskaper tills de börjar på SFI. 
Vardagssvenska 2.0 kommer vara tillgängligt för