Gå direkt till innehåll

Regioner: Kalmar

Prisbelönt journalist från Bosnien-Hercegovina föreläser i Sverige

Prisbelönt journalist från Bosnien-Hercegovina föreläser i Sverige

I slutet av april föreläser författaren och journalisten Dragan Bursać från Bosnien-Hercegovina i Sverige. Under turnén besöker han Göteborg, Malmö, Kalmar, Linköping, Västerås, Örebro och Stockholm. Dragan Bursać är en prisbelönt författare och journalist som är känd för sitt arbete med att granska makthavare, avslöja korruption och orättvisor.

Extra stöd från Oskarshamns politiker en välkommen julklapp

Bildningsnämnden i Oskarshamns kommun har beslutat om att ett extra stöd ska utbetalas innan nyår till alla studieförbund som är verksamma i kommunen. Detta med anledning av de neddragningar av anslagen till studieförbunden som regeringen genomför. – Detta är verkligen en välkommen julklapp, säger Johan Wåhlin, regionchef NBV Sydost i ett uttalande tillsammans med kollegor från ABF och Sensus.

Dokumentären Jävla pappa av Niklas Gyberg Ivarsson

NBV visar dokumentären Jävla pappa i Jönköping och Kalmar

NBV ordnar filmvisningar av dokumentären Jävla pappa, med efterföljande samtal tillsammans med regissören Niklas Gyberg Ivarsson, på flera platser under hösten. Jävla Pappa är en dokumentär om att växa upp med, och hantera, anhöriga som dricker för mycket – och om att hitta sin egen väg i livet.

Här är miljonsatsningen som lär asylsökande svenska

Här är miljonsatsningen som lär asylsökande svenska

Nu har NBV Sydost fastställt en miljonsatsning på att integrera asylsökande. Projektet, som kallas ”Vardagssvenska 2.0”, erbjuder asylsökande som fått sitt uppehållstillstånd möjligheten att utveckla sina kunskaper i det svenska språket. Initiativet syftar även till att deltagarna ska kunna upprätthålla sina språkkunskaper tills de börjar på SFI. 
Vardagssvenska 2.0 kommer vara tillgängligt för